66 festivaler under en sommar när Sundsvall blir Soundsvall

Cornelia Jakobs, The Ark, Zara Larsson, Otto Knows, Dj Snake och Jason Derulo. Det är bara några av de artister som gästar när Sundsvall slår konsertrekord i sommar.

Sundsvall blir staden som för en sommar byter namn till Soundsvall när inte mindre än 66 festivaler inträffar under perioden juni – augusti.

– Sundsvall har en tradition av att ha många konserter, men i år överträffar vi alla tidigare år. Om du ska gästa en stad i sommar för musikupplevelser är det helt klart Sundsvall som gäller, säger Anna Borggren, besöksnäringsnäringschef i Destination Sundsvall.

Rekordmånga konserter

Sundsvalls konsertsommar ”Soundsvall” bjuder på rekordmånga konserter och variationen är stor. Konsertarrangörerna laddar bland annat för att ta emot Sveriges artistelit med namn som Molly Sandén, Smith & Thell, Miss Li och Lars Winnerbäck.

– Det är med gemensamma krafter vi kan få staden att lyfta. Genom att bli ett riktigt Soundsvall sätter vi en helt ny prägel på hela evenemangstaden, säger Anders Tjacka, arrangör av Sundsvalls Torgfest.

Det är till exempel tre år sedan Sensommar genomfördes senast – och populära Ljungarocken är tillbaka i år.

– Känslan att äntligen få genomföra Sensommar är svår att beskriva. Nu får vi äntligen välkomna publik igen och NP3 arena ska gunga som aldrig förr. Årets upplaga av Ljungarocken går mot utsålt och vi är grymt taggade att återigen få fylla skogen med, sång, skratt och kärlek, säger Oscar Westerlind, VD för Höga Kusten Nöje Event AB.

Samverkan i stället för konkurrens

Unikt för i år är även den gemensamma satsningen ”Soundsvall” där Sundsvalls arrangörer, i stället för att konkurrera, samverkar i syfte att stärka varandra genom att tillsammans kommunicera ett bredare budskap.

– Vi ser detta som väldigt positivt när vi tillsammans alla arrangörer kan hjälpas åt att sprida budskapet att komma till Sundsvall i sommar, säger Peter Åström arrangör av Sundsvall Bjuder.

– Med begreppet Soundsvall har vi skapat en plattform där vi med gemensam kraft lyfter vår stad som en ledande evenemangsstad – nyckeln stavas som alltid samverkan, säger Ulf Broman, arrangör av Sommarmusik i Galtström.

En stor anledning till att besöka Sundsvall

– Det är med Sundsvallsk stolthet som alla vi evenemangsarrangörer ser på den gemensamma kampanj, kommunicering och satsning som nu rullas ut. Ett lockrop som vi tror ska sätta Soundsvall i topp på den musikaliska kartan och vara en stor anledning till att man bokar en tur till våra fina regioner. Och framför allt ett bevis på den otroliga bredd, volym och mångfald som årligen äntrar scener i Sundsvall, men nu greppbar på samma affisch, Jonas Hamlund, arrangör och restaurangägare av Bloco, Centralen och Los Karnevalos.

Total
0
Shares