Anna-Karin Mäntylä blir ny skoldirektör i Sundsvalls kommun

Nu står det klart att Anna-Karin Mäntylä blir ny skoldirektör i Sundsvalls kommun.

Anna-Karin kommer närmast från rollen som utbildningschef i Nykvarns kommun. Innan dess har hon bland annat jobbat som skolchef för grundskola i Huddinge kommun, kvalitetschef i Botkyrka kommun och verksamhetschef för grundskola i Örebro kommun. Hon har även erfarenhet från Skolverket.

– Jag ser fram emot att tillsammans med kompetenta medarbetare och drivande politik få bidra till att utbildningen i Sundsvalls kommun utvecklas så att fler kan göra sina egna livsval och bidra till samhällsbygget. Jag tycker att Sundsvall är en intressant tillväxtkommun som både är attraktiv som arbetsgivare och plats att bo på. En stad som är tillräckligt stor för att kunna ha muskler att satsa samtidigt som den är överblickbar och har närhet till det mesta. Det ska också bli skönt att få återvända till snö och skidåkning, intressen som inte fått så mycket utrymme i Stockholmsregionen, säger Anna-Karin Mäntylä.

Hon blir ansvarig för att leda och utveckla barn- och utbildningsförvaltningens arbete i nära samarbete med barn- och utbildningsnämnden, vars ordförande också blir hennes chef.

– Jag ser fram emot att Anna-Karin börjar hos oss på Sundsvalls kommun. Hennes egenskaper och erfarenheter av förändringsarbete och skolutveckling i andra kommuner kommer vara till stor nytta för att möta de utmaningar vi står inför här, säger Lisa Tynnemark, (S), ordförande barn- och utbildningsnämnden.

Anna-Karin Mäntylä tillträder som skoldirektör den 3 oktober 2022.

Total
0
Shares