Charlotte Kalla till nationaldagsfirandet för att hyllas av Sundsvallsborna

Invigning av Kallasparet pa Sodra Berget, Sundsvall. Foto: Petra Berggren. Bestallare: Roger Andersson, Sundsvalls Kommun. (Invigning av Kallasparet pa Sodra Berget, Sundsvall. Foto: Petra Berggren. Bestallare: Roger Andersson, Sundsvalls Kom

Nu står det klart att Charlotte Kalla kommer att närvara vid nationaldagsfirandet i Sundsvall för att motta Sundsvallsbornas hyllningar.

Charlotte Kalla har gjort sin sista tävling på elitnivå – och hon avslutade med flaggan i topp.
Nu får hela Sundsvall chansen att sluta upp för att hylla henne vid nationaldagsfirandet i Sundsvall den 6 juni.

– Charlotta Kalla har länge varit en ambassadör för Sundsvall och en inspiration för unga. Hennes kärlek till Sundsvall och Södra berget har bland annat medfört att skidspåren på Södra berget har utvecklats och har den höga kvalitet som de har i dag. Vi är glada och stolta att dela nationaldagsfirandet med Charlotte Kalla och samtidigt få chansen att hylla henne, säger Bodil Hansson, (S), kommunstyrelsens ordförande.

Charlotte Kalla, som under många gånger tidigare mestadels varit på glaciärsnö i Norge på nationaldagen, ser fram emot att få uppleva firandet på plats.

– Hittills har jag bara sett filmklipp och bilder från Stora torget och det har sett ut att vara fantastisk stämning. Nu är jag nyfiken på att uppleva firandet på plats, säger Charlotte Kalla.

FAKTA: NATIONALDAGSFIRANDET I SUNDSVALL

Nationaldagsfirandet i Sundsvall den 6 juni har länge ansetts vara ett av Sveriges största nationaldagsfiranden. Efter att först ha ställts in på grund av pandemin för att ifjol återuppstå som ett digitalt nationaldagsfirande där Linus ”Style of Eye” Eklöw var huvudnumret så gör nu firandet ett återtåg till Sundsvall och Stora torget.
Programmet för nationaldagsfirandet i Sundsvall kommer att presenteras i helhet närmare firandet.

Total
0
Shares